Zápas Olomouc - Zlín

PŘ3, pá 18.8.2023
Olomouc
Zlín
5:4
(1:1, 1:1, 2:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Chmielewski (Nahodil), 38. Kusko (Chmielewski, Nahodil), 52. Chmielewski (Sirota), 60. Musil (Kunc), rozh. náj. Kunc – 19. Zbořil (Šlahař), 21. Pospíšil (Kindl, Hrbas), 47. Werbik (Šlahař, Hrbas), 59. Lang (Kindl). Diváci: 2 346. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 5:4.

Sedláček (Konrád) – Rašner, Řezníček, Rutar, Mareš, Švrček, Sirota, Škůrek – Mácha, Anděl, Kunc – Tomeček, Menšík, Kucsera – Musil, Nahodil (C), Chmielewski (A) – Navrátil, Kusko, Tomajko

Huf (Kořének) – Čáp, Mikel, Talafa, Suhrada, Zbořil, Novotný (A), Hrbas – Pospíšil, Kindl, Süss – Lang, Vlach, Šlahař – Novák, Werbik, Vaculík – Sedláček, Huhtela, Köhler (C)

Úvodní minuty utkání patřili domácím. Berani, kteří měli v nohách těžké utkání s Přerovem byli ze začátku zaskočeni pohybem a důrazem extraligového týmu. Branka z úvodního tlaku nepadla a tak se začali osmělovat i žlutomodří, kteří útočili na zlínského odchovance Jakuba Sedláčka. Nedisciplinovanost hrála v utkání zásadní roli a Hanáci již v první přesilovce ukázali, že to bude jejich silná zbraň, když Aron Chmielewski (1:0) se z levého kruhu nemýlil a vstřelil úvodní branku utkání.

Postupem třetiny se hra začala vyrovnávat, což vedlo k vyrovnání z hole Mikuláše Zbořila (1:1), který dokázal střelou dorazit puk do branky Olomouce a tím uzavřít účet první třetiny.

Od začátku druhé třetiny se hra diametrálně změnila a Zlín byl na puku častěji než jejich soupeř, z čehož pramenila branka Tomáše Pospíšila (1:2) po skvělé kombinaci s Denisem Kindlem. Olomouc se dostávala do hry především díky přesilovým hrám, které jim šli bravurně a dokázali vyrovnat brankou Silvestra Kuska (2:2) po šťastné dorážce z předbrankového prostoru.

V závěrečném dějství se hra přelévala z jedné na druhou stranu, ale do vedení šli opět Berani zásluhou Nicolase Werbika (2:3) po ukázkové střele. Vyrovnání přišlo opět z přesilovky, kdy polský fantom Aron Chmielewski (3:3) ze stejné pozice dokázal opět vstřelit branku. Beranům se podařilo využít i nabídnutou přesilovou hru v posledních minutách, kdy Martin Lang (3:4) se 71 vteřin před koncem se nejlépe zorientoval před brankou. Vyrovnání přišlo 0,3 vteřiny před koncem utkání z hole Pavla Musila (4:4).

V prodloužení již branka nepadla, utkání tedy ukončily samostatné nájezdy, ve kterých byli lepší Hanáci. Berani odehráli velmi těžký dvojzápas, který zvládli velmi dobře a můžou se připravovat na turnaj v Pardubicích, který se bude konat příští týden.